Design og utvikling av moderne nettplattform for Røisland & Co

Røisland & Co er et innovativt meglerkontor som jobber med store og prestisjefylte boligprosjekter. OperaKvarteret Barcode, Grefsen Stasjon, Rift Colosseum og Fornebu Panorama er bare noen av de mange spennende prosjektene de har vært involvert i de siste årene.

De kom til oss fordi de ønsket å gjøre en strategisk satsing på nettsidene sine, noe som krevde en avansert og skreddersydd nettløsning. Les mer om oppdraget under.

Oppdraget

RCO har i sitt meglersystem enormt mye data og bildemateriale for noen av de mest attraktive boligene i Oslo-området, men det var vanskelig å få utnyttet disse ressursene på den gamle nettsiden deres pga. manglende integrasjon mot meglersystemet. Derfor ønsket de å utvikle en moderne og innbydende boligportal der deres kunder kan gå inn og finne sin drømmebolig, se oversikt over visninger og titte på de mange spennende prosjektene RCO deltar i. Det var et absolutt krav at de bare skulle trenge å vedlikeholde data ett sted - i meglersystemet.

De ønsket også å få presentert seg selv som en trygg og erfaren aktør innen prosjektsalg, rådgivning og forvaltning. Vi designet derfor elementer som forteller deres historie gjennom prosjektsiden, nyhetssiden og om oss-sidene.

Designspråk

Vi hadde noen stikkord i tankene hele tiden mens vi designet de nye nettsidene: High-end, profesjonell og solid. Vi gikk derfor for en stram layout med sterke kontraster mellom mørkt og lyst, fokus på typografi, luftighet og god informasjonsflyt. Resultatet ble det som nå ligger på roislandco.no.

Teknologi

Det ble tidlig klart at RCO sine nye nettsider kom til å bli en avansert løsning, og vi tok derfor noen teknologiske valg som gjorde det mulig å dekke både dagens og morgendagens behov.

Som publiseringsløsning gikk vi for Craft CMS, som er et fleksibelt og moderne produkt. Vi har tidligere brukt dette med stor suksess. Kundene våre liker at det er så oversiktlig og enkelt å redigere ting selv, og vi liker at det egner seg så godt til skreddersydde løsninger med avanserte behov.

Ved siden av publiseringsløsningen utviklet vi en egen modul for å kommunisere med meglersystemet og hente ut data derfra, slik at vi kunne gjøre disse tilgjengelig fra et egenutviklet API og få de inn i søkemotoren som ligger bak boligsøket på RCOs nettsider. Her brukte vi bl.a. node.js og Elasticsearch.

For å skape et mer dynamisk grensesnitt enn CMSen tilbyr i standardkonfigurasjonen, samt hente og presentere data fra APIet/søkemotoren, brukte vi React.js, som opprinnelig ble utviklet av Facebook.

Hadde det noen effekt?

Nye, fine nettsider er vel og bra, men har det noen konkret effekt å gjøre en sånn jobb? Definitivt! I tillegg til den vanskelig målbare effekten av å fremstå som et meglerhus som følger med i tiden og utnytter potensialet til web, har vi registrert bl.a. følgende endringer siden de nye nettsidene ble lansert.

brukerne er 187% lenger inne på siden

97% flere sider lest per bruker

15% færre forlater siden før de gjør en handling

Se også:

Høglund Marine Automation

Vi har designet og utviklet nye nettsider for Høglund Marine Automation. HMA leverer produkter til maritim sektor, og ønsket moderne og tiltalende nettsider hvor de kunne presentere sine mange spennende produkter og tjenester. I tillegg til nettsider utvikler vi nå nytt intra- og ekstranett, brukersystemer og filhåndteringsløsninger. HMA har et stort fokus på sikkerhet, og vi har jobbet tett med deres utviklere for å oppnå et best og tryggest mulig resultat.

Les mer

Landingsside for Trimpoeng

Trimpoeng er en app og tjeneste som gir deg mulighet til å delta i treningskonkurranser over hele landet. Man samler poeng ved å gå turer i skog, mark og fjell, og konkurranser kan arrangeres av lokale arrangører. De tok kontakt med oss fordi de trengte en moderne, responsiv og lekker landingsside som forklarte konseptet på en forståelig måte.

Les mer

Grefsen Stasjon

Grefsen Stasjon er et stort boligprosjekt i Oslo (rett ved Grefsen togstasjon) der det bygges og selges over 1000 leiligheter. Det er er spennende område med mye å tilby, og dette har vi forsøkt å fremheve på deres nye nettsider.

Les mer